Kinderdirecteur Bastiaan stelt zich voor

Hallo lezers!

Ik ben de kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord. Mijn naam is Bastiaan en ik ben 11 jaar. Ik zit op basisschool De Ark in Heemskerk en op mijn school is een echte schoolbibliotheek! Dat komt goed uit, want ik ben een hele grote boekenliefhebber. 

Bastiaan boekentips

Toen ik hoorde dat er een nieuwe kinderdirecteur gezocht werd, dacht ik meteen: dat is iets voor mij! Ik hoop dat andere kinderen net zoveel plezier zullen krijgen in lezen als ik. De eerste activiteit als kinderdirecteur was een rondleiding geven achter de schermen van de bieb. Ook heb ik iets verteld waarom (voor)lezen zo belangrijk is. Binnenkort ga ik nog veel meer doen en ga ik met de kinderen van de Kamercommissie een feestje organiseren omdat de bieb in IJmond Noord 100 jaar bestaat!
Naast lezen houd ik ook veel van buitenspelen, gitaarspelen, sporten en bouwen met Lego Technic.
Wil je nog een paar boekentips? Dit zijn mijn favoriete boeken:

Mensenjacht op Mallorca van Bert Wiersema
Witte zwanen, zwarte zwanen van Ida Vos (over WO II)
Oorlogswinter van Jan Terlouw
Kapitein Klungel van Corien Oranje
Boreas van Mina Witteman

Er zijn nog veel meer leuke boeken hoor 😃
Veel leesplezier en tot in de bibliotheek!

Groetjes van Bastiaan

Inhuldiging Kinderdirecteur

Bastiaan Poortvliet (10 jaar) is sinds januari 2019 kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond noord. Hieronder een aantal foto's van de inhuldiging op 21 januari 2019. 

DSC 5659DSC 5659DSC 5659DSC 5659DSC 5659

Afscheid kinderdirecteur Sien

In november konden kinderen uit groep 6 en 7 solliciteren naar de baan van kinderdirecteur. Sien stelde vragen tijdens de sollicitatiegesprekken aan de drie geselecteerde kandidaten. Eind 2018 was het zover...we namen afscheid van kinderdirecteur Sien. 

23 sien flyer

sien Bastiaan 2

Sien proost met nieuwe kinderdirecteur Bastiaan

De Bieb Superboek