Gezocht: nieuwe kinderdirecteur

 

Word jij de nieuwe kinderdirecteur?

Sta je graag in de schijnwerpers? Ga je regelmatig naar de bieb en ben je gek op lezen? Heb je leuke ideeën over activiteiten in de bieb en houd je van een feestje? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken wij?
- Je zit in groep 6 of 7.
- Je staat graag in de schijnwerpers.
- Je houdt van lezen en komt graag in de bibliotheek.
- Je vindt het leuk om mee te denken over activiteiten in de bibliotheek.
- Je zit boordevol feestelijke ideeën om te vieren dat we 100 jaar zijn.

Wat doet de kinderdirecteur?
Het werk van de kinderdirecteur is heel afwisselend. Je mag vloggen voor de site, je opent evenementen in de bibliotheek zoals de Kinderboekenweek en je denkt mee over leuke activiteiten.

100 jaar
In 2019 bestaat Bibliotheek IJmond Noord 100 jaar! We vieren onze verjaardag en daar hoort natuurlijk een kinderdirecteur bij die van een feestje houdt.

Wil jij kinderdirecteur worden?
Vertel of laat zien in een feestelijk verhaal, gedicht, strip, lied, filmpje/vlog, kunstwerk of op een andere manier waarom jij graag kinderdirecteur wilt zijn. Verstuur het vóór 1 december naar kinderdirecteur@obijmond.nl of naar:


Bibliotheek IJmond Noord
t.a.v. Floor Braber
Kerkplein 5
1941 HD Beverwijk

Vergeet niet je naam, leeftijd en het telefoonnummer van je ouders in het mailtje te vermelden.

Begin december worden de drie beste kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een gesprek op donderdagmiddag 13 december na schooltijd. De kinderdirecteur wordt half december gekozen en is dan kinderdirecteur van de bibliotheek IJmond Noord in 2019 én (en de eerste helft van) 2020.

Heb je vragen over de functie van kinderdirecteur of de sollicitatieprocedure?
Mail deze dan naar kinderdirecteur@obijmond.nl.

2018 10 25 AVX 0058

 

Filmpje van kinderdirecteur Sien

Wat heeft kinderdirecteur Sien het afgelopen jaar gedaan?

Bekijk het filmpje van kinderdirecteur Sien

 sien kopie

De kinderdirecteuren op het Nationale Bibliotheekcongres!

april. Kinderdirecteuren in gesprek met Jan Terlouw

Wat waren we trots! We mochten op het Nationale Bibliotheekcongres (daar waar heel bibliotheekland samenkomt) Blossom en Sien voorstellen! Blossom was onze eerste en Sien onze nieuwe Kinderdirecteur. Wat deden de meiden het goed en wat konden ze goed uitleggen waarom Bibliotheek IJmond Noord een Kinderdirecteur heeft. Ze hebben daarmee heel veel andere bibliotheken in Nederland geïnspireerd. Wie weet hebben we over een paar jaar wel een Nationale Kinderdirecteur!

Op 14 maart 2017 reden we helemaal naar Assen, waar het Nationale Bibliotheekcongres plaatsvond. Het onderwerp was Jeugd en alles draaide om kinderen en jongeren.

Tako Rietveld (kindercorrespondent.nl) presenteerde het plenaire ochtendprogramma waarbij o.a. Sien en Blossom hem hielpen. Sien bracht Jan Terlouw het podium op. 's Middags presenteerden we over (en met) de kinderdirecteur, om andere bibliotheken enthousiast te maken voor het idee "Kinderdirecteur". Daarna werden Blossom en Sien geinterviewd voor de Kidsweek, Sien bracht verslag uit via een vlog en ze schoof aan bij een gesprek met bibliotheekdirecteuren.

Verslag van kinderdirecteur Sien:

Hoi allemaal,
 
Ik ben mee gevraagd om naar een bibliotheek congres in Assen te gaan, want het thema was: ‘Alles kids!’
Ik kwam aan en gelijk werd ik door Tako Rietveld opgehaald. Even later kwam Blossom (kinderdirecteur 2014-2016) er ook aan.
Samen met de voorleeskampioen, een vlogger en een prins carnaval gingen Blossom en ik het podium op. Eindelijk was het zo ver! We gingen een paar gasten het podium op begeleiden, de speciaalste gast was Jan Terlouw.
In de middag gingen Blossom , Liesbeth, Floor en ik een presentatie over de kinderdirecteur houden. Veel bibliotheken gaan nu ook een kinderdirecteur zoeken!
Twee dagen later toen de Kidsweek op de mat lag, stond er een interview met Blossem en mij in !
 
Groetjes,
kinderdirecteur Sien

 kinderdirecteuren Nationale Bibliotheekcongres

De Bieb Superboek