Agenda

Evenement

Titel:
Kinderboekenweek: Reis mee!
Wanneer:
wo 2 okt 2019 - zo 13 okt 2019

Omschrijving

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek banner 1280x278

Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 2 t/m 13 oktober. Met het thema ‘Reis mee!’ staan in de Kinderboekenweek 2019 voertuigen centraal.

Op woensdag 2 oktober om 15.00 uur wordt de Kinderboekenweek bij ons geopend met een presentatie door Charlotte Dematons. Zij maakte boeken als De gele ballonNederland en Sinterklaas. Tijdens deze presentatie voor jong EN oud legt Charlotte al tekenend uit hoe een boek tot stand komt, hoelang ze bezig is met een tekening, waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Deze presentatie is gratis te bezoeken maar je moet je wel even aanmelden.

Op woensdag 9 oktober organiseert de Kamercommissie een Escape Room: Reizen door de tijd. We starten om 15 uur in de vestiging Beverwijk.

Op zondag 13 oktober is het Kinderboekenweekfeest, georganiseerd door het Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kunst Exposities Kerkplein en Bibliotheek IJmond Noord. Alle kinderen van 4-12 jaar zijn van harte welkom op het Kinderboekenweekfeest. 

Tussen 14:00-16:00 uur krijg je bij de garderobe een strippenkaart waarop een activiteiten parcours staat rond het thema reizen. Het feest wordt geopend door burgemeester Martijn Smit waarna een kinderkoor het officiële Kinderboekenweek lied zal zingen. Je kunt o.a. spelletjes doen, koffers sjouwen, koekjes bakken, je laten schminken, voorlezen en een vervoermiddel tekenen met een 3D pen.
Boekhandel The Read Shop is weer van de partij met een leuke boekenstand. Illustrator Loes Riphagen geeft een tekenworkshop en je kunt ook haar mooie tekeningen in het echt zien.
Het feest is gratis en vindt plaats in en rond de foyer van het Kennemer Theater. 

Scholenwedstrijd RETOURTJE BIEB
Voor de basisscholen hebben wij een wedstrijd georganiseerd. Doe met jouw school mee en win een schrijver of illustrator op school, of een boekenpakket voor de schoolbieb.

Wat moet je doen?
Verzin en ontwerp hoe jullie school naar de bibliotheek reist: per raket, luchtballon, bezemsteel of door een ondergrondse tunnel? Wat gebeurt er onderweg? Er gaat natuurlijk iets mis! Komt het goed met de spannende reis?
Verwerk deze reis bijvoorbeeld in een filmpje, boek, kunstwerk, toneelstuk, gedicht, lied of muziekperformance.
De meesters en juffen op school hebben apart bericht gekregen over deze wedstrijd dus vraag bij hen meer informatie. Per school kan er 1 inzending gestuurd worden.

Alle ingezonden reizen zullen worden tentoongesteld in de bibliotheek. De winnaar wordt na de herfstvakantie bekendgemaakt.
Deze wedstrijd wordt georganiseerd vanwege de Kinderboekenweek met het thema Reis mee! en het 100-jarig bestaan van Bibliotheek IJmond Noord.
Inspiratie nodig? Bekijk hieronder het filmpje.