Agenda

Evenement

Titel:
Boekpresentatie "Mijn beschermende brein"
Wanneer:
za 18 mei 2019 | 13.00 uur
Locatie:
Vestiging Beverwijk - Beverwijk

Omschrijving

Zaterdag 18 Mei om 13.00 uur boekpresentatie  ‘Mijn beschermende brein’ 

brein

Ben jij een kind dat vaak pijn heeft? Moet je daardoor leuke dingen missen? Ben je steeds maar moe?  Of ben jij een ouder die al overal is geweest met zijn of haar kind zonder verbetering? 

Je bent niet de enige! In een schoolklas met 30 leerlingen, zitten gemiddeld 7(!) kinderen die last hebben van langdurige of vaak terugkerende pijn. 

Kitty Rumping (fysiotherapeut werkzaam bij het Pijnteam van Heliomare) en Ramona van Bakkum (pedagogisch medewerker Partou en illustrator) hebben hier een boek over gemaakt. Voor kinderen, maar ook voor ouders. Dit boek, ‘Mijn beschermende brein’, maakt een heleboel duidelijk! Bijvoorbeeld; hoe je hersens werken bij het sturen van pijn. Hoe je brein jou beschermt door pijn te maken. Waarom dat gebeurt en wat je kunt doen als je brein je te veel, te lang of misschien onnodig beschermt. Ook worden er tips gegeven; wat je in zo’n geval kunt doen.

De tekst is goed leesbaar en te begrijpen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, terwijl het eigenlijk wel een heel ingewikkeld verhaal is. Met behulp van veel voorbeelden en plaatjes begrijp je goed wat er precies gebeurt, in je hoofd en je lijf, als je last hebt van pijn.

Professor dr. Erik Scherder, Nederlands hoogleraar neuropsychologie, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft het boek gelezen en was zo enthousiast dat hij wel een voorwoord wilde schrijven! Hij schrijft onder andere “Ik heb dit boek dan ook met heel veel plezier gelezen; eigenlijk in één adem uitgelezen, zo interessant en boeiend!”.

Kitty en Ramona hebben het boek in eigen beheer uitgegeven; het is op dit moment alleen nog te bestellen via de website www.mijnbeschermendebrein.nl of via boekhandel Stumpel (Heemskerk) en The Read Shop (Beverwijk). Begin April is het boek uitgekomen en op dit moment zijn er rond de 400 boeken verkocht. Hoogste tijd voor een tweede druk!

Op zaterdag 18 Mei om 13.00 uur houden de dames een boekpresentatie in de bibliotheek van Beverwijk. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom om de presentatie bij te wonen.