TalentenLab: Drone bouwen
Locatie:
Vestiging Beverwijk - Beverwijk

TalentenLab

Op 10 april kunnen kinderen vanaf 11 jaar in het TalentenLab in Beverwijk een eigen drone in elkaar bouwen. Bij genoeg belangstelling wordt de workshop op 17 april nog eens aangeboden.

Op basis van een uniek concept biedt Bibliotheek IJmond-Noord in samenwerking met DroneLaps uit Hoogkarspel (NH) kinderen de uitgelezen kans om de techniek achter de drones te leren. Waarom verschillende propellers, hoe blijft een drone in evenwicht en waarom gelden er andere regels voor buiten en binnen vliegen? Vragen die niet onbeantwoord zullen blijven.

Tijdens deze 2 uur durende workshop bouwt de deelnemer een eigen recreatieve drone die in de hand past. Een duidelijke instructie geeft per stap aan waar de onderdelen voor zijn. Omdat Beverwijk een zogenaamde no fly zone heeft ingesteld kunnen we niet buiten vliegen, maar we zoeken een plek binnen waar we dat wel kunnen doen.

Kosten: € 34,50 per deelnemer inclusief de drone.

Kaartverkoop via de website of bij de de klantenservice in beide vestigingen.

Elke eerste woensdag van maand is het programma van het TalentenLab speciaal gericht op kinderen van 4-8 jaar. De overige woensdagen is bedoeld voor kinderen van 9-12 jaar.

Het TalentenLab is de plek waar je je talenten op het gebied van mediawijsheid, techniek en taal kunt ontdekken.

Iedere woensdag van 15:00 – 17:00 uur in de vestiging Beverwijk van Bibliotheek IJmond Noord.

P TalentenLab 2019